01.02.2016.


O FESTIVALU 2012. | ABOUT NU:WRITE 2012

PROGRAM 2012. | PROGRAMME 2012

IZVOĐAČI 2012. | PERFORMERS 2012

SPONZORI 2012. | SPONSORS 2012

EVENTI 2012. | EVENTS 2012

LOKACIJE 2012. | VENUES 2012

14.11.2012.

U subotu 17. 11. 2012. u sklopu programa trećeg međunarodnog Nu:Write Theatre Festivala održat će se u Polukružnoj dvorani i MM Centru Teatra &td u Zagrebu, Savska 25, teorijski i radionički dio programa:

Dramske radionice, namijenjene profesionalcima u kazališnoj i filmskoj industriji, kao i pojedincima koji žele produbiti svoje vještine i znanja o izvedbenim umjetnostima, su sljedeće:


Od 10.00 do 13.00, MM Centar (iza zgrade Teatra &td) –

Osnivači i voditelji kazališne trupe Babilonia Teatri, Valeria Raimondi i Enrico Castellani: "Kazalište i društvo"


Višestruko nagrađivana talijanska trupa Babilonia Teatri iz Oppeana kraj Verone bavi se, kroz dosadašnje predstave poput Panopticon Frankestein, Underwork, Pop Star, Pornobboy, The Best Of, The End, autorskim, političkim kazalištem koje tematizira stvarnost. Njihove su produkcije kazališni "blobovi", kristalizirane plejliste, ogledala. Inoviraju scenu testirajući izdržljivost jezika i ističući najneugodnije i najsramotnije aspekte ljudskog bivanja na svijetu, ispisujući pritom nove vizualne i jezične kodove.
Na radionici će se razmatrati načini rada na autorskoj predstavi koja zrcali stvarnost i društvene pojave, ali i preispituje vlastite postupke.

Evo što sami kažu:

Predstave Babilonia Teatri hrane se stvarnošću: za nas kazalište još ima smisla samo ako može biti zrcalo društva u kojem postoji.
Stvarnosti u koju je uronjen.
Svijeta koji ga kontaminira i generira.
Koji mu je temelj.
Baza.
Razlog postojanja.
Za nas kazalište bez stvarnosti ne postoji.
Bez stvarnosti u koju smo uronjeni i koja uvjetuje svaki dan naših života.

Naš život teče svaki dan.
Pokazuje nam na čemu da se zaustavimo i o čemu da razmislimo.
Naša razmišljanja nemaju tendenciju biti zatvorena u sebe, nego gledaju prema van.
To je transverzalni pogled koji polazi od naših života kako bi ih doveo u kontakt s vanjskim svijetom.
Dovodimo u vezu vlastite životne uvjete s onima svijeta u kojem živimo.
Evidentiramo vlastite slabosti.
Svoju smrtnost.
Svoju nemogućnost da budemo koherentni.
Da budemo cijeli.
Da imamo odgovore.
Kazalište je mjesto na kojem se postavljaju pitanja.
Na kojem bez licemjerja izražavamo svoje sumnje.
Svoj bijes.
Svoju indignaciju.
Na kojem pokušavamo na iskren način, ali bez očekivanja, podijeliti svoje misli i svoje napadaje grižnje savijesti.
Mjesto na kojem pokušavamo osvijestiti tko smo.

Pokušat ćemo dakle poći od jake potrebe.
Pokušaj je to da fotografiramo i budemo fotografirani.
Bez popusta.
S cinizmom i naklonošću u isto vrijeme.
Da portretiramo vlastite tikove.
Svoje muke.
Svoju šizofreniju.
Ludost od koje smo sastavljeni i koja nas okružuje.

Kako bismo to sve napravili, pokušat ćemo skupiti na jedno mjesto komadiće života.
Svijeta.
Stvarnosti.
Zatim ih približiti i montirati.
Bez razrješenja kontinuiteta.
Slijedeći zajedničku nit koja nije narativna, nego nit suprotstavljenih značenja koja se pojavljuju kad stvarnost rastavimo na sastavne dijelove.
Naša namjera nije postaviti hipoteze, nego pokušati oblikovati šrapnele.
Isprecijecati fragmente.
Uvjereni da promijenjivost sadašnjosti i njena mnoga lica nisu svodivi na jednu, zatvorenu misao.
Fragmentarna kazališne forme, dakle, nije samo niti primarno estetski izbor.
To je forma koja, prema našem mišljenju, najbolje pristaje, i najbolje predstavlja stvarnost današnjice.


Od 13.30 do 16.00, Polukružna dvorana Teatra &td -

John Hinton: "Fizički teatar: osmišljavanje, improvizacija i rad u ansamblu"


John je svestrani umjetnik s međunarodnim kazališnim iskustvom i umjetnički direktor britanske kazališne trupe Theatre of the Preposterous. Diplomirao je fizički teatar na Školi Jacques Lecoq (École internationale de théâtre Jacques Lecoq) u Parizu. Gostovao je na prvom izdanju Nu:Write Theatre Festivala 2010. s kazalištem Tangram Theatre i predstavom "The Origin of Species", koja je imala i poprilično uspješnu međunarodnu turneju. Na Adelaide Fringe Festivalu ranije ove godine nomirana je za nagrade 'Best Production' i 'Best Theatre Performer'. Režirao je predstave u Švedskoj, Australiji i Velikoj Britaniji, a posljednjih jedanaest godina redovito podučava izvedbene vještine, ponajviše fizički teatar.

Radionica je uvod u stvaranje dinamičnog, uzbudljivog ansambla. Sudionici će naučiti niz metoda za osmišljavanje fizičkog teatra, uključujući gestikularnu mimu, tehniku Viewpoints i grčki kor. Jednako je prikladna za polaznike bez iskustva kao i iskusne kazališne izvođače – jedini su preduvjeti otvoren um i spremnost na igru. Radit će se na engleskom jeziku, a polaznike se moli da odjenu jednostavnu, udobnu odjeću.

Cijena radionica je 100 kuna, a plaća se po dolasku.

Molimo poslati svoju prijavu (koja je obavezna), s nazivom radionice koju želite pohađati u naslovu e-mail poruke i svojim imenom i prezimenom u e-mail poruci, na adresu: rea@nuwritefestival.com

U Polukružnoj dvorani Teatra &td održat će se od 16.30 do 18 sati javna tribina nazvana "Izazovi postavljanja novog dramskog pisma na scenu". Sudionici - Marko Cindrić, Luke Barnes, Franka Perković, Milutin Milošević i Tamara Krcunović - govorit će o svojim iskustvima s novom dramom iz pozicije pisca/dramatičara, redateljice i glumaca. Ulaz je slobodan.


05.11.2012.


PROGRAM 2011. | PROGRAMME 2011

IZVOĐAČI 2011. | PERFORMERS 2011

SPONZORI 2011. | SPONSORS 2011

EVENTI 2011. | EVENTS 2011

05.11.2012.

AKREDITIRANJE ZA PREDSTAVNIKE MEDIJA:

Radosno Vas pozivamo na sudjelovanje i suradnju pri informiranju javnosti o međunarodnom festivalu nove drame Nu:Write Theatre Festival, koji će u svom trećem izdanju od 12. do 17. studenog 2012. u Teatru &td ugostiti uzbudljive kazališne trupe i izvođače iz Velike Britanije, Irske, Italije i Srbije, te premijerno postaviti na scenu novu dramu londonskog dramatičara Lukea Barnesa.

Festivalski tjedan bit će prilika za praćenje bogatog izvedbenog i radioničkog programa te upoznavanje s novim trendovima u teatru, ali i ostvarivanje i učvršćivanje kontakata i nezaboravno druženje s brojnim stranim gostima.

Rok za akreditacije za predstavnike medija je 9. 11. 2012., a prijave se primaju putem e-mail adrese: lana@nuwritefestival.com. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i redakcije, kontakt telefon, e-mail adresu i fotografiju. Press služba će Vas pravovremeno obavijestiti o odobrenju akreditacija, a Nu:Write Theatre Festival zadržava pravo prihvatiti ili odbiti zatraženu akreditaciju. Na istu e-mail adresu možete se javiti ako imate bilo kakvih pitanja vezano uz postupak akreditiranja ili trebate dodatne informacije o festivalu.

Akreditacije će se moći podići od 12. 11. 2011. od 16 sati u festivalskom press centru u prostorima Teatra &td.

Veselimo se Vašem dolasku!


16.10.2012.

fundraiser
11.10.2012.

Znaš onaj tekst koji držiš na dnu ladice? Onaj kojeg ponekad škicneš, pa opet pospremiš i kažeš si, "Ma, zaboravi, ništa od toga, ne valja to..."? Onaj početak drame koju oduvijek namjeravaš dovršiti i doraditi, ali stalno to odgađaš, iz straha da nije dovoljno dobra? Ili onaj njen drugi čin? Zadnji čin drame? Drame čije dijaloge izgaraš čuti izgovorene, na sceni, pred publikom? Nije niti važno gdje je zapelo. Nije važno imaš li puno ili malo iskustva, jesi li afirmirani spisatelj(ica), student(ica), učenik(ica), dramaturg(inja), kućanica ili pisac hobist. Važno je da imaš tekst. Jer, vidiš... Mi ga želimo. Želimo ga primiti na e-mail adresu info@nuwritefestival.com. Želimo ga pročitati, želimo da nam se svidi i želimo mu prirediti javno čitanje. Želimo ti dati mogućnost da saznaš što se sve s tvojim tekstom može napraviti i kakva mu je budućnost.

Voljeli bismo da tvoj tekst nije duži od 15 stranica (15 izvedbenih minuta), da to bude kratka drama ili bilo koji njen dio; jedna uvodna, završna ili središnja scena – kako ti drago. Dat ćemo ga u ruke profesionalnih redatelja i glumaca koji će ga uprizoriti pred publikom u sklopu platforme kazališta Nu:Write za nove dramske tekstove, koju smo nazvali Nu:Bits. Jednom mjesečno, kroz cijelu godinu, u caféu U dvorištu u centru Zagreba pristigli tekstovi moći će se čuti izgovoreni na glas, s ciljem da povratna informacija od strane publike i dramskih "insidera" usmjeri one koji ih budu slali i potakne na daljnji rad i razvoj. Nemaš što izgubiti, a možemo ti dati puno.

Nestrpljivo iščekujući tvoj tekst,

Nu:Write tim

08.12.2011.

ravnododna

Under the spotlight

This was supposed to be another behind the scene interview; but somehow became a first of hopefully many to come named under the spotlight.

19.11.2011.

ravnododna

"Puno je važnije igrati se u životu, nego na sceni"

Nu:Write festival - Intervju: Dr. Brown (Philip Burgers)

17.11.2011.

ravnododna
1927 – mala trupa iz Velike Britanije opčinjena ruskim konstruktivizmom

Predstava 'Animals and Children Took to the Streets' britanske kazališne trupe naziva 1927 gostovala je uzastopno dvije večeri u Teatru &TD u sklopu Nu: Write Theatre Festivala koji se bavi novim dramskim sadržajima.

18.11.2011.

Yeah!Indie + Muzika.hr = <3 + ofišl after tulum Nu:Write festivala

Kada spojite 4 plesna programa (Žur Druž, Xanadu, Dance Department i KIL Digital) koji njeguju sličan glazbeni izričaj (indie, electro, synthpop, pop...), iz 3 različita kluba (Grič, Jabuka, KSET) i to sve upakirate u jednu glazbenu cjelinu i stavite u Mali pogon Tvornice Kulture dobit ćete Yeah!Indie.

I za kraj, kada svemu tome pridružite i podršku glazbenog portala Muzika.hr kombinacija postaje naprosto neodoljiva.

DJ ekipe koje će vas zabavljati su Žur Druž, Xanadu, Dance Department i KIL Digital koje zajedno čine veselu i vrlo plesnu glazbenu mješavinu koja će vas natjerati na chagitzu :D

Ulaz je 20kn. // uz Nu:Write ulaznicu 10 kn

START 23h // NAKON koncerta Paramount Styles

END 04h

11.11.2011.glumci: Emina Dabo, Maja Novak, Matea Hajnić, Ana Takač, Ivica Gunjača, Marin Bukvić, Marko Cindrić
koncept & režija: Dario Juričan
kamera: Gabrijela Šitum
montaža: Toni Skorić
producentice Nu:Write Theatre Festivala: Anita Bastašić, Vedrana Reberšak
producent Blanka: Dario Juričan

hvala: Studio Kubus, Simona Dimitrov - Palatinuš

Blank_filmski inkubator & Nu:Write Theatre Festival
2011.

blank
09.11.2011.

RADIONICE!

1.
1927
- Rad s animacijom

Kompanija 1927 ima širok spektar vještina kao i iskustvo u podučavanju i držanju radionica.
Ova je radionica razvijena kao odgovor na percepciju s kojom su se često susretali kako je proces razvoja predstave koja uključuje animaciju takav da se prvo radi film a zatim glumci samo ubace u projicirane slike.
Fokus radionice je na korištenju i uključivanju animacije u kazališni proces. Koristeći elemente predstave, 1927 prikazuju proces proba i osmišljavanja predstave kao dijalog i suradnju između živih glumaca i animatora. Za radionicu koriste projektor i traže sudionike da rade s projiciranim slikama.
Radionica je namjenjena kazališnim profesionalcima i praktikantima.

Datum: 16.11.2011., srijeda
Vrijeme: 11.00 - 13.30 h (2 sata i 30 minuta)
Mjesto: Židovska općina Zagreb, Palmotićeva 16; Prostorija: KLUB
Cijena: 150 kuna

2.
Doctor Brown
– Klauniranje

Kao glumci i ljudi, uvijek pokušavamo biti dobri. Nastojimo činiti dobro i napraviti stvari kako treba. I kad se osjećamo loše jer smo "loši" ili ne radimo stvari kako treba, želimo pobjeći od tog lošeg osjećaja. Klaun je drugačiji od većine nas, jer je sretan/a ako može biti loš. Sretan je, ili sretna, ako stvari NE napravi kako treba.

Najčešće se događa da, kad se (kao glumci) osjetimo loše, pokušamo odmah pobjeći od tog osjećaja, skrivajući ga nekom radnjom, glumeći ili praveći se da se ne "osjećamo" loše. Ova će nas radionica pogurnuti u to mjesto "lošeg" (mjesto koje ćemo nazvati "banana") i ohrabriti nas da u njemu ostanemo i pobjegnemo – kao što će nas naša prirodna sklonost vjerojatno tjerati. Umjesto toga, tražit ćemo užitak i sreću "u banani". Jer "u banani" također nalazimo pravu ranjivost, poniznost i humor – našeg unutarnjeg klauna. Također ćemo naučiti da biti "u banani" nije nešto što možemo odglumiti ili se praviti da smo "tamo", nego nešto što zaista moramo doživjeti.

Jednom tamo kad nađemo užitak, sreću i UGODU, otkrit ćemo da "banana" može biti mjesto slobode. Tad se možemo početi igrati i biti glupi i smiješni i odvesti publiku na kakvo god putovanje želimo, koristeći SENZIBILITET prema publici koji smo odnjegovali na prvom dijelu radionice.

Biografija:
Dr Brown je kazališni lik Philipa Burgersa, umjetnika/klauna/idiota koji živi u Londonu, a inače je iz Kalifornije. Dvije je godine učio kod francuskog clown mastera Philippea Gauliera. U zadnje je 4 godine kao Doctor Brown bio turneji s tri klaunovske predstave: Behaves, Because i Becaves u Hong Kongu, Melbourneu, Sydneyju, Pragu, Barceloni, UK, New Yorku, Los Angelesu, i Halifaxu. Ovaj međunarodno poznati umjetnik vizualnog apsurda i nadrealnog imenovan je najboljom novom nadom 2010. po izboru Sunday Timesa (UK), i izborom kritičara Time Outa 2010. Njegov show Becaves je nominiran za Total Theatre Award na Edinburgh Fringe Festivalu 2011.

Datum: 18.11.2011., petak
Vrijeme: 11.00 – 16.00 (5 sati s pauzom)
Mjesto: Židovska općina Zagreb, Palmotićeva 16; Prostorija: KLUB
Cijena: 100 kunaNa radionicu se možete prijaviti tako da pošaljete e-mail naslova "Radionica" koji će sadržavati vaše puno ime i broj telefona/mobitela na adresu rea@nuwritefestival.com. Možete se prijaviti za jednu, drugu ili obje. Plaćanje radionice po dolasku!


WORKSHOPS!

1.
1927
- Working with animation

The 1927 company have a broad range of skills as well as experience at teaching and leading workshops.

This workshop was developed in response to a perception they have encountered that the development process involved making the film and then just slotting the actors into the projected images.
The workshop focuses on the use and incorporation of animation into the theatrical process. Using elements of the production, they show the process of rehearsal and devising as a conversation and collaboration between live actors and the animator. They use a projector for the workshop, and ask participants to engage with the projected images. The workshop is targeted at peer professionals.

Date: 16th November 2011, Wednesday
Time: 11 a.m. – 1.30 p.m. (2.5 hrs)
Place: Jewish Community Zagreb, Palmotićeva 16 Street; Room: the CLUB
Price: 150 kuna

2.
Doctor Brown
- Clowning

As actors and human beings we are always trying to be good. Trying to do and get things right. And when we feel bad for either being bad or doing bad, we want to escape that bad feeling. The clown is different from most of us, in that he/she is happy to be bad. He/she is happy NOT to get things right.

Ordinarily, when we (as actors) feel bad, we try to escape this bad feeling immediately, by covering it up with an action, or acting, or pretending not to 'feel' bad. This workshop will push us into this place of 'badness' (a place we will nominate 'the shit') and encourage us to stay in it and not escape it - as our natural tendency will try and make us do. Instead, we will search for a pleasure and a joy in 'the shit'. Because in 'the shit' is where we find a real vulnerability, humility, and humor - our clown. We will also learn that being in the shit is not something we can act or pretend, but something we really have to experience.

Once we find a pleasure, joy and COMFORT here, we discover 'the shit' can be a place of freedom. Then can we begin to play and be ridiculous and take the audience on whatever journey we like, using a SENSITIVITY towards them that we will have cultivated in the first part of the workshop.

BIO:
Dr Brown is the stage persona of Philip Burgers, a London-based performer/clown/idiot originally from California. He trained for two years with French Clown Master, Philippe Gaulier. He has toured three clown shows as Dr. Brown in the past 4 years: 'Behaves', 'Because', and 'Becaves' in Hong Kong, Melbourne, Sydney, Prague, Barcelona, the UK, New York, Los Angeles, and Halifax, Nova Scotia.
This internationally renowned visual comedy absurdist was named 2010 Best Newcomer by the Sunday Times (UK), and Time Out Critic's Choice in 2010. His show 'Becaves' was nomintated at the 2011 Edinburgh Fringe Festival for a Total Theatre Award.

Date: 18th November 2011, Friday
Time: 11 a.m. – 4 p.m. (5 hrs with a break)
Place: Jewish Community Zagreb, Palmotićeva 16 Street; Room: the CLUB
Price: 110 knYou can apply for a workshop by sending an e-mail with "Workshop" in the subject line containing your full name and phone number to rea@nuwritefestival.com. You can apply for either workshop, or both of them, as a matter of fact! The fee is paid at the workshop!

27.09.2011.

Tales of Two Cities


Box of Tricks i Nu:Write zajedničkim snagama postavljaju komad Tales of Two Cities: transnacionalnu kazališnu avanturu u šest dijelova. Anglo-hrvatska trupa predstavlja šest 15-minutnih monologa inspiriranih zemljopisom: tri drame o Londonu na engleskom, tri o Zagrebu na hrvatskom jeziku. Odajući počast ovim slavnim glavnim gradovima, stvorit će kazalište bez granica kroz dvojezičnu suradnju koja nadilazi kulture i ujedinjuje najbolje od oba svijeta.


Box of Tricks and Nu:Write join forces to stage Tales of Two Cities: a transnational theatrical adventure in six parts. The Anglo-Croat company present six 15-minute monologues inspired by place: three London plays in English, three Zagreb plays in Croatian. Celebrating these two great capital cities, this is theatre without boundaries: a cross-cultural, bilingual collaboration that unites the very best of both worlds.

17.05.2011.

Nu:Write Theatre Festival Vol. 2

Čujte i počujte! Glasine su točne, krećemo dalje! Evo što nam je na umu... Mladi ste profesionalci (redatelji, glumci, pisci....) i željni ste se dokazati i pokazati? Dio ste nezavisne kazališne scene ili kazališna scena općenito u svom gradu/selu/državi? Imate fakat kul komad koji biste voljeli predstaviti široj publici? Ubili biste da budete dio super festivala nove drame? Pa što čekate?! Javite nam se u svezi glede možebitne suradnje i sudjelovanja na Nu:Write Theatre Festivalu koji će se ove godine održati od 15. do 19. studenoga u Zagrebu. Podatke o svojoj kazališnoj trupi i komadu koji biste voljeli predstaviti, zajedno sa svim dostupnim audiovizualnim zapisima istog komada (YouTube, ostale poveznice, DVD), šaljite na info@nuwritefestival.com ili poštom na adresu Festival novog kazališta Zagreb, n/r Marko Cindrić, Paljetkova 8, 10000 Zagreb do 30. lipnja 2011. Je'n... dva... tri... GO!


Hear ye, hear ye! The grapevines heard it right, we're back! Here's what's been on our mind recently... You are young directors, actors, writers keen on showing us what you've got? You are a part of an independent theatre scene or the theatre scene in your town/village/country? You have a really really cool piece you'd like to present to wider audiences? You'd die to be a part of a fantastic new drama festival? What are you waiting for?! Contact us for possible cooperation and participation at Nu:Write Theatre Festival taking place from 15 to 19 November 2011 in Zagreb. Send us a lil' something about your theatre company and your piece, including an audiovisual record of it or a part of it (via YouTube, other links, DVD) to info@nuwritefestival.com or by post to Festival novog kazališta Zagreb, n/r Marko Cindrić, Paljetkova 8, HR-10000 Zagreb. We'll be receiving your applications till 30 June 2011. One... two... three... GO!
news

04.03.2011.

Omnibus devet kratkih drama inspiranih pjesmama novog vala --

– Svi marš u kazalište!

Nu:Write nastavlja osvježavati domaću kazališnu scenu nekonvencionalnim predstavama, a glazbeni hitovi Haustora, Azre, Zabranjenog pušenja, Idola i EKV-a u PLAYlisti prvi put dobivaju i svoje kazališno utjelovljenje.

... PLAYlista je nastala kao spoj tekstova mladih neafirmiranih pisaca pristiglih putem natječaja, kao i onih naručenih od već etabliranih pisaca. Svima je zadatak bio izabrati svoju omiljenu pjesmu iz perioda novog vala i napisati kratku dramu inspiriranu njome, u trajanju ne dulju od same pjesme. Uprizorenja njihovih drama nastat će intenzivnim radom u svega pet dana.

Pišu: Marinko Koščec, Ivor Martinić, Ivana Gudelj, Diana Meheik, Jordan Cvetanović, Irena Čurik, Beatrica Kurbel, Lana Brčić

Režiraju: Morana Foretić, Iva Srnec, Renata Carola Gatica, Ivana Čoh, Frana Marija Vranković, Irena Čurik

Koreografira: Laura Kriefman

Glume: Marija Tadić, Csilla Barath Bastaić, Ivana Krizmanić, Romina Vitasović, Ines Cokarić, Miran Kurspahić, Vladimir Tintor, Antonio Franić, Marko Cindrić

Plešu: Iva Richtermoc, Karolina Šuša, Lara Culović, Elvis Hodžić

Sviraju i pjevaju: Ana Bogdan, Goran Malić, Ivan Glasnović, Lana Brčić

Projekt osmislio: Marko Cindrić
Originalni koncept: Derek Bond
Dizajn svjetla: Marino Frankola i Vesna Kolarec
Zvuk: Dražen Gavrilović
Dizajn plakata i programske knjižice: Rea Brčić
Producent: Petra Begović
Suorganizator: Kultura promjene Studentskog centra

Izvedbe: 8. 3. (praizvedba - ulaz s pozivnicom), 9. 3., 11.3. u 20 sati i 12. 3. u 18 sati u MM Centru, Savska 25

Karte: 30 kn na blagajni Teatra &td

"PLAYlistom smo spojili iskusnije pisce, od kojih su neki novi val i sami proživjeli, s piscima mlađe generacije, koji o tom famoznom novom valu samo slušaju i konzumiraju njegovu ostavštinu, uglavnom kroz glazbu; spoj glasova iz kojeg će, vjerujem, izaći nešto zanimljivo. U području glazbe i umjetnosti to je vrijeme u kolektivnom pamćenju ostalo upamćeno kao "zlatno doba" baš zato jer odonda nismo imali bendove poput Azre, EKV-a, koji su govorili istinu, bez straha, stvaraoce koji su, unatoč tome što su živjeli pod režimom, svoju kreativnost ispoljavali gdje god su stigli i stalno u tome probijali granice, svoje sredine i svoje vlastite. Taj period i danas objedinjuje mlade na Balkanu kroz zajedničko naslijeđe. Tko zna, možda je scena spremna za novi novi val...", kaže glumac Marko Cindrić, umjetnički direktor Nu:Write Festivala i idejni začetnik projekta "PLAYlista".

Pa pogledajmo!


*This has been another Nu:Write production.*


10.12.2010.

Nu:Write ide dalje! Nakon uspješno odrađenog prvog izdanja festivala čekaju nas novi izazovi, a ovim putem svim zainteresiranim kreativcima nudimo priliku da nam se pridruže. Kako? Upute slijede:

1. Izaberite svoju omiljenu pjesmu iz perioda jugoslavenskog novog vala.
2. Napišite kratku dramu inspiriranu tom pjesmom (oprez: priča smije trajati točno koliko i pjesma).
3. Svoje malo remek-djelo do 25. siječnja 2011. godine pošaljite na marko@nuwritefestival.com.
4. Očekujte naš poziv.

Žiri sastavljen od umjetničkog direktora Nu:Write Theatre Festivala i nekolicine kazališnih redatelja odabrat će 4 najbolja uratka koji će potom biti uvršteni u završni koncept koji će kazališnoj publici biti predstavljen u ožujku 2011. godine, a kojem će svoj doprinos dati i ponajbolji hrvatski pisci današnjice.

A sad brzo slušalice na uho, laptop u krilo i.... krenite!


05.12.2010.


29.11.2010.


18.11.2010.
08.11.2010.

Tales From the Fringe

www.youtube.com/user/nuwriteTV

02.11.2010.

AKREDITIRANJE ZA PREDSTAVNIKE MEDIJA


akreditacija Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na prvi medunarodni festival nove drame Nu:Write Theatre Festival koji ce se održavati od 16. do 20. studenog 2010. u prostorima Studentskog Centra te Teatra &TD u Zagrebu.
Vidi više.
29.10.2010.

Prijavite se za četiri vrhunske radionice afirmiranih britanskih kazališnih umjetnika!

Na adresu lana@nuwritefestival.com pošaljite svoje ime, prezime, e-mail adresu, broj mobitela i koju biste radionicu (ili više njih) voljeli pohađati. Prijave ćemo primati do popunjenja grupe (maksimalan broj polaznika naveden je ispod opisa svake od radionica), a onda prijavljenima poslati e-mail s podacima za uplatu. Požurite - 'ko prvi, njegova (radionica)!

Više o radionicama ovdje.

25.10.2010.

Tražimo volontere!! // Volunteers wanted!!

Ako imaš viška slobodnog vremena i po glavi ti se vrti ova stvar...
Ako misliš da je kazalište super, a pogledao/la si sve predstave koje igraju u gradu i spreman/na si za nešto novo...
Ako na engleskom znaš pričati viceve, šarmirati ekipu, pjevati, plesati i ukratko dati osnovne informacije...

budi frend i postani naš volonter!

Volonteri/ke nam pomažu u pripremi festivala, dočekuju goste na aerodromu, obavljaju uredske poslove i sudjeluju u odvijanju samog festivala. Za obavljanje nekih važnijih poslova potreban je cjelodnevni angažman, no više je onih manjih poslova za što vam treba tek nekoliko sati. Nakon što predstave i radionice završe, za naše posjetitelje smo pripremili niz popratnih događanja na koje naši volonteri mogu džabe ući i hopsat ili ne hopsat... Druženje s britanskim i hrvatskim mladim glumcima i glumicama uključeno je u ponudu, kao i gledanje predstava ukoliko niste na dužnosti. Iskustvo organizacije festivala (iliti eventa) koje možeš steći u opuštenoj atmosferi jednostavno je neprocjenjivo, a za sav trud i rad na kraju dobiješ potvrdu o volontiranju!

Ako misliš da bi se odlično uklopio/la u našu ekipu:
 • pošalji nam mail na dora@nuwritefestival.com (najkasnije do 5.11.) u kojem trebaš navesti:
  • svoje osnovne podatke (ime i prezime, datum rođenja)
  • broj mobitela
  • dostupnost tijekom festivala
  • prijašnja iskustva volontiranja i sposobnosti (i one nadnaravnog karaktera, yes please)
  • zašto baš tebe trebamo
 • napuni bateriju i nestrpljivo cupkaj pokraj mobitela
 • spoji se na net i provjeri mail svaki put kad se ulogiraš na Facebook / Twitter
 • i očekuj poziv na orijentacijski sastanak volontera!

news

08.09.2010.

Nu:Write After Summer Party

17. 09. 2010.

zabava u dva činaLikovi:

Flamor (sastav iz Zagreba koji izvodi flamenco i romsku glazbu, ali kao da je iz srca Andaluzije!)

As Bruxas Fatais (trio koji izvodi srcedrapajući, uzbudljivi fado, a tek mjuzikl!)

Mario Kovač (poznati redatelj koji misli da je DJ i na Nu:Write zabavama uporno pušta glazbu)

Marmat (član Sicko Disko kolektiva koji malo spava i za okrijepu pije slatka gazirana pića)

Marko Cindrić (Glumac, ali nemojmo sad o njemu, predstavit će se sam)

Ljupke članice Nu:Write tima

Gost 1

Gost 2

Prekobrojna publika

Mnogi, mnogi drugi


Prolog


(Radnja se odvija u atriju i caffe baru Teatra &TD, 17. rujna ljeta gospodnjeg. Oko 8 sati uvečer počinju se okupljati prvi posjetitelji. Ljupke članice Nu:Write tima dočekuju ih na ulazu.)

Ljupke članice Nu:Write tima: Dobra večer! Ulaz je dvadeset i pet kuna. Evo, vaša ulaznica i ova besplatna limenka pive. Uživajte!

Gost 1: O, uau, još i piva! HVALA! Vidimo se unutra! (namigne lijenim okom)


...

Prvi čin(Nešto kasnije. As bruxas fatais - Fatalne vještice - izvode koloplet fado uspješnica popraćen premijernom parcijalnom izvedbom mjuzikla "Par, nepar". Publika se ritmično njiše i lupka stopalima o tlo.)

As bruxas fatais (sjetno, pjevaju): Meu amooo-rrr...

Prekobrojna publika: Bravo! Bravo!


...


(Marko Cindrić pristupa mikrofonu i predstavlja se. Dugo i natenane pripovijeda o sebi i svojoj sudbini. Publika pocupkuje s noge na nogu. Marko priča o svojoj viziji svijeta i o festivalu.)

Marko Cindrić: Ali nemojmo stalno o meni, recimo koju i o mojem festivalu nove drame...


...


(Nešto kasnije. Na pozornici je Flamor, atmosfera užarena, miješaju se suze sa smijehom, šok s nevjericom, a ljubomora sa strašću.)
Flamor (pjevaju i sviraju): La ho-ra de si-len-cio...

Prekobrojna publika (razdragano): Ho-ćemo još! Ho-ćemo još!


...

Drugi čin(Nešto kasnije, nagradna igra. Gosti s veseljem pristupaju igri i osvajaju vrijedne nagrade - ulaznice za Festival nove drame Nu:Write koji će se u studenom održati u SC-u! Gosti koji nisu bili sretne ruke ni obdareni snalažljivošću i znanjem odlaze se utješiti za točionik pića ili trpezu s hranom.)

Gost 1: Ha! Gle kaj sam osvojil! Dve karte za neki fest!

Gost 2 (gura pecivo u usta, neutješan jer nije bio iste sreće): Jaaa ih vidim čet'ri..


(Ubrzo zatim, za DJ pultom je Mario Kovač. Pušta - ziherice. Publika podivlja i neobuzdano maše udovima uokolo. Kažu da tako plešu i da se sjajno zabavljaju. Nešto kasnije, za pultom smjena - preuzima neobičan stvor koji izlazi noću i tvrdi da je meerkat, a zapravo se zove Marmat. Ovdje se didaskalija prekida jer nitko sa sigurnošću ne može utvrditi što se zbiva dalje. TBC.)

EpilogGost 1: E, kak sam se nažlempal... Tulac je bil do jajcof. Majkemi!

Gost 2: E, a ko bu ovo sve pospremil?

Ljupke članice Nu:Write tima (otvore blagajnu pa poližu prst): Tisućušezdesetdevet, tisućuosamdesetdevet, tisućusto...


news

07.07.2010.

Nu:Write Theatre Festival poziva vas na ludu ljetnu zabavu!

Pridružite nam se i podružite se u atriju i caffe baru Teatra &TD u srijedu, 14. 7. u 20 sati!

Tamo ćete moći doznati sve o programu jesenskog festivala, zatražiti poneki autogram (ili fotku za staviti na fejs) od poznatih mladih hrvatskih glumaca, ili plesati uz glazbu koju će puštati DJ Marmat, DJ Mario Kovač, DJ Labosh i izvoditi bendovi Šta ima? i Penguin Radio!

Ali to nije sve! Prvih 200 posjetitelja uz kupljenu ulaznicu, koja će stajati mizernih 20 kuna, dobiva - potpuno besplatno - i Stellu Artois, komada 1!

Ali to još nije sve! Kad vas ples i minglanje budu izmorili i zatrebate predah, zalogajčići koji tjeraju sline na usta će vas zasigurno okrijepiti!

Ali ni to još nije sve! Ova nevjerojatna zabava uključivat će i nagradnu igru za posjetitelje, u kojoj će biti moguće osvojiti tjedne i dnevne ulaznice za predstave festivala. Upravno nevjerojatno, zar ne?

Nahrupite!