EVENTI 2011.

Yeah!Indie + Muzika.hr = <3 + ofišl after tulum Nu:Write festivala

Kada spojite 4 plesna programa (Žur Druž, Xanadu, Dance Department i KIL Digital) koji njeguju sličan glazbeni izričaj (indie, electro, synthpop, pop...), iz 3 različita kluba (Grič, Jabuka, KSET) i to sve upakirate u jednu glazbenu cjelinu i stavite u Mali pogon Tvornice Kulture dobit ćete Yeah!Indie.

I za kraj, kada svemu tome pridružite i podršku glazbenog portala Muzika.hr kombinacija postaje naprosto neodoljiva.

DJ ekipe koje će vas zabavljati su Žur Druž, Xanadu, Dance Department i KIL Digital koje zajedno čine veselu i vrlo plesnu glazbenu mješavinu koja će vas natjerati na chagitzu :D

Ulaz je 20kn. // uz Nu:Write ulaznicu 10 kn

START 23h // NAKON koncerta Paramount Styles

END 04h


RADIONICE!

1.
1927
- Rad s animacijom

Kompanija 1927 ima širok spektar vještina kao i iskustvo u podučavanju i držanju radionica.
Ova je radionica razvijena kao odgovor na percepciju s kojom su se često susretali kako je proces razvoja predstave koja uključuje animaciju takav da se prvo radi film a zatim glumci samo ubace u projicirane slike.
Fokus radionice je na korištenju i uključivanju animacije u kazališni proces. Koristeći elemente predstave, 1927 prikazuju proces proba i osmišljavanja predstave kao dijalog i suradnju između živih glumaca i animatora. Za radionicu koriste projektor i traže sudionike da rade s projiciranim slikama.
Radionica je namjenjena kazališnim profesionalcima i praktikantima.

Datum: 16.11.2011., srijeda
Vrijeme: 11.00 - 13.30 h (2 sata i 30 minuta)
Mjesto: Židovska općina Zagreb, Palmotićeva 16; Prostorija: KLUB
Cijena: 150 kuna

2.
Doctor Brown
– Klauniranje

Kao glumci i ljudi, uvijek pokušavamo biti dobri. Nastojimo činiti dobro i napraviti stvari kako treba. I kad se osjećamo loše jer smo "loši" ili ne radimo stvari kako treba, želimo pobjeći od tog lošeg osjećaja. Klaun je drugačiji od većine nas, jer je sretan/a ako može biti loš. Sretan je, ili sretna, ako stvari NE napravi kako treba.

Najčešće se događa da, kad se (kao glumci) osjetimo loše, pokušamo odmah pobjeći od tog osjećaja, skrivajući ga nekom radnjom, glumeći ili praveći se da se ne "osjećamo" loše. Ova će nas radionica pogurnuti u to mjesto "lošeg" (mjesto koje ćemo nazvati "banana") i ohrabriti nas da u njemu ostanemo i pobjegnemo – kao što će nas naša prirodna sklonost vjerojatno tjerati. Umjesto toga, tražit ćemo užitak i sreću "u banani". Jer "u banani" također nalazimo pravu ranjivost, poniznost i humor – našeg unutarnjeg klauna. Također ćemo naučiti da biti "u banani" nije nešto što možemo odglumiti ili se praviti da smo "tamo", nego nešto što zaista moramo doživjeti.

Jednom tamo kad nađemo užitak, sreću i UGODU, otkrit ćemo da "banana" može biti mjesto slobode. Tad se možemo početi igrati i biti glupi i smiješni i odvesti publiku na kakvo god putovanje želimo, koristeći SENZIBILITET prema publici koji smo odnjegovali na prvom dijelu radionice.

Biografija:
Dr Brown je kazališni lik Philipa Burgersa, umjetnika/klauna/idiota koji živi u Londonu, a inače je iz Kalifornije. Dvije je godine učio kod francuskog clown mastera Philippea Gauliera. U zadnje je 4 godine kao Doctor Brown bio turneji s tri klaunovske predstave: Behaves, Because i Becaves u Hong Kongu, Melbourneu, Sydneyju, Pragu, Barceloni, UK, New Yorku, Los Angelesu, i Halifaxu. Ovaj međunarodno poznati umjetnik vizualnog apsurda i nadrealnog imenovan je najboljom novom nadom 2010. po izboru Sunday Timesa (UK), i izborom kritičara Time Outa 2010. Njegov show Becaves je nominiran za Total Theatre Award na Edinburgh Fringe Festivalu 2011.

Datum: 18.11.2011., petak
Vrijeme: 11.00 – 16.00 (5 sati s pauzom)
Mjesto: Židovska općina Zagreb, Palmotićeva 16; Prostorija: KLUB
Cijena: 100 kunaNa radionicu se možete prijaviti tako da pošaljete e-mail naslova "Radionica" koji će sadržavati vaše puno ime i broj telefona/mobitela na adresu rea@nuwritefestival.com. Možete se prijaviti za jednu, drugu ili obje. Plaćanje radionice po dolasku!

EVENTI 2010.