EVENTI 2016.

Shakespeareove drame i najpoznatiji solilokviji iznjedrili su učestale izraze, idiome i poslovice suvremenog engleskog i mnogih drugih jezika, dio su pop-kulture, izvor beskrajnih re-interpretacija i citata, pa i memeova, znamo ih naizust a da i ne znamo odakle ih znamo. No kako je s poezijom? Što nam znače Willovi soneti u 21. stoljeću? Voli li ih još itko danas čitati?

Mi volimo. I čitati i slušati.

Ponesite Sonete i pročitajte nam svoj omiljeni, na engleskom ili na hrvatskom, svejedno je. Ponesite svoj prijevod, recimo, soneta broj 18 ili 130, i dajte da čujemo kako zvuče Shakespeareovi stihovi u vašoj interpretaciji, na vašem dijalektu ili u slengu. Ma, ponesite i vlastitu poeziju, u jampskom pentametru ili ne, bilo kakvog drugog metra, oblika i vrste, pročitajte nam je ili izgovorite iz glave, i pridružite nam se u obilježavanju 400. obljetnice Shakespeareove smrti.

Ako i nećete vi, ima tko hoće. Bardove stihove čitat će Nu:Writeovi dragi prijatelji i suradnici, glumci Marko Cindrić, Asim Ugljen, Goran Bogdan, Jonny Hoskins i mnogi drugi.

Popit ćemo i neku od finih piva iz Dvorišta i, ako nas varljivo vrijeme ne zezne, sjesti na terasu, čavrljati o poeziji i uživati u toplini ranog proljeća, Bardovog omiljenog doba godine, u najokrutnijem i najprevrtljivijem, ali i najmladenačkijem i najčešće spominjanom mjesecu u njegovim djelima, mjesecu njegova rođenja i smrti, travnju -- točnije 21. 4. u 20.00. Vidimo se!

*Čitanje se održava u sklopu globalnog programa događanja i aktivnosti Shakespeare Lives kojim se tijekom 2016. godine, povodom 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea, slave njegov život, djela i naslijeđe, sve uz potporu Britanskog veleposlanstva u Hrvatskoj. #ShakespeareLives

Više na facebook eventu...EVENTI 2012.

EVENTI 2011.

EVENTI 2010.