PROGRAM 2010.

Preuzmi program u pdf-u.

Velika dvorana Teatra &TD

Trupa Phila Portera
Stealing Sweets and Punching People (Krasti slatkiše i udarati ljude)
Phil Porter

Režija: Vicky Jones // Svjetlo i scenografija: Florence Hendriks // Uloge: Katie Elin-Salt (Emily), Kevin Hand (Mick), Michael Cox (Ben), Paula Jennings (Monica)

Emily ima šesnaest godina. Živi s tatom i radi u staretinarnici koja nema kupaca. Ima nos poput bijele jagode, kosu kao poremeceni andeo, i strašnu tajnu. Adolescencija, seksualnost i krivnja spajaju se u ovoj vrlo teatralnoj, mracnoj i cesto nevjerojatno duhovitoj drami. Prica je to o obicnim životima koji su pošli po krivu.

Utorak 16. 11., 20:00 – 22:30 (otvorenje festivala)
Srijeda 17.11., 20:00 – 22:30
Cetvrtak 18.11., 19:00 – 21:30


Paines Plough
Tiny Volcanoes (Sitni vulkani)
Laurence Wilson

Režija: James Grieve // Stage manager: Harriet Stewart // Svjetlo i zvuk: Xenia Bayer // Video: Tim Brunsden //Uloge: Kevin Harvey i Michael Ryan

Tiny Volcanoes spaja ples, kazalište, komediju i glazbu, a preispituje teme nacionalnog identiteta i pripadnosti u suvremenom britanskom društvu. Nekoc uljudena i plemenita, Velika Britanija danas je društvo obilježeno krivnjom i mržnjom, rastrgano izmedu ekstrema. Dva glumca igraju tisucu likova u ovoj vrtoglavoj vožnji kroz raspadnute krajolike negdašnjeg carstva, razotkrivajuci milijune sitnih vulkana koji kuljaju pod besprijekornim zelenim tratinama.

Petak 19. 11., 20:00 – 21:00
Subota 20. 11., 21:00 – 22:00


Polukružna dvorana Teatra &TD

Folded Feather
Suitcase Circus (Cirkus iz kovcega)

Izvodi: Oliver Smart // Glazba: Matthew Short

Prljavi, luckasti, kaoticni svijet minijatura. Svakodnevni predmeti poput vreca krumpira, cajnika i rukavica ovdje postaju cudljive i ekscentricne zvijezde kabareta; Madame Teapot, diva od nehrdajuceg celika; Dan Der Uras, ludo hrabra skijaška rukavica ravno sa švicarskih snježnih padina; Wobulous Discombobulous, anarhicna carapa, i mnogi drugi uz glazbu uživo tjeraju na smijeh, ali podižu i koju obrvu.

Utorak 16. 11., 18:30 – 19:30
Srijeda 17. 11., 21:00 – 22:00
Cetvrtak 18. 11., 21:45 – 22:45


FOLDED FEATHER – SUITCASE CIRCUS
Nabokov
Is Everyone O.K.?
Joel Horwood

Režija: George Perrin // U suradnji s Lucy Kerbel // Glazba: Arthur Darvill // Koreografija: Georgina Lamb // Pomocnice redatelja: Melanie Hillyard i Laura Keefe // Produkcija: Suzanne Carter // Izvode: Daniel Rigby, Phoebe Waller-Bridge, Hugh Skinner, Katie Elaine Burke

60-minutna brutalno iskrena kombinacija stand-up komedije i stand-up tragedije koja definira frustracije i strahove svih onih izgubljenih i izbezumljenih 30-godišnjaka koji su se ikad zapitali što se to dovraga dogada s njihovim životima. Daisyn je posao ugrožen i, iako se ne može sjetiti zašto ga uopce ima, sigurna je da si ne može priuštiti da ga izgubi. Istodobno, Em ce uskoro, po vlastitom izboru, postati samohrana majka, a Cameron ne zna što da poduzme u vezi cudnih, toplih osjecaja koji ga obuzimaju kad je u pitanju uredska kolegica...

Petak 19. 11., 21:30 – 22:30
Subota 20. 11., 20:00 – 21:00


NABOKOV - IS EVERYTHING OK?
MM centar

Box of Tricks Theatre
True Love Waits (Prava ljubav je strpljiva)
Kenneth Emson, Evan Placey i Marcelo Dos Santos

Režija: Adam Quayle, Hannah Tyrell Pinder // Uloge: Victoria Bavister (Charlie), Natasha James (Alice), Sarah Llewellyn-Shore (Judith)

True Love Waits, tekst narucen od tri mlada dramaticara iz programa Royal Court's Young Writers, zapravo se sastoji od tri crno-humorna monologa za tri ženska lika koja opsjednuto pišu pisma serijskom ubojici, osudeniku na smrt, dok im se istovremeno životi pocinju ispreplitati i sudarati. Daniel je osudeni ubojica koji ceka izvršenje smrtne kazne. Alice je njegova neuroticna djevojka. Charlie je 15-godišnja djevojka iz Readinga. Judith bogobojazna majka. Svaka od njih piše Danielu. Svaka treba Daniela. No, je li prava ljubav strpljiva?

Utorak 16. 11., 21:00 – 22:00
Srijeda 17. 11., 19:00 – 20:00
Cetvrtak 18. 11., 19:00 – 20:00


BOX OF TRICKS - TRUE LOVE WAITS
Tangram Theatre Company
The Origin of Species (Podrijetlo vrsta)

Režija: Daniel Goldman // Izvodi: John Hinton

Glazbena komedija o priljepcima, opasnostima braka s vlastitim rodacima te o tome kako su delfini zapravo zecevi riblje vrste; one man show koji ce vam reci sve što ste ikad željeli znati o Charlesu Darwinu i njegovim (r)evolucionarnim teorijama, ali se niste usudili pitati. Od njegovih školskih majmunarija i avantura na brodu Beagle do otkrica najbolje ideje... ikad (!), predstava razotkriva Darwina kao mislioca i ljubitelja (morskih priljepaka), ali, što je najvažnije, i kao gitarista i skladatelja nekih od najblesavijih pjesama o evoluciji... ikad!

Petak 19. 11., 19:00 – 20:00
Subota 20. 11., 19:00 – 20:00


TANGRAM THEATRE – THE ORIGIN OF SPECIES
Svi prostori Studentskog Centra

The Tristan Bates Theatre (U suradnji sa Studijem Kubus, Teatarom Gaudeamus i plesnim studijem Kelkope)

Midnight Matinees (Ponocne matineje)

Umjetnicka producentica/Koreografija: Laura Kriefman // Asistentica: Kirsten Natasha Borkowska //Izvode: Alice Louise Bray, Elizabeth Anne Bassham, Megan Ford, Laura Alexandra Casey, Jamie Lewis Hadley, Joseph Fairweather Hole, Jay Benjamin Foreman, Sam Curtis Lindsay, Martin David Murphy, Joseph Owen Brady

Nakon turneje po Ujedinjenom Kraljevstvu, ukljucujuci i rasprodane predstave na Edinburgh Fringe Festivalu 2010., stižu u Zagreb. Matineje su sirova, nepredvidiva, provokativna nocna avantura, koja obuhvaca više vidova umjetnosti. U svim prostorima SC-a i &TD-a, od ponoci do jutra izvodit ce se:

The Guerilla Dance Project - nasumicni plesni cinovi koji se odvijaju kad ih najmanje ocekujete; kratki filmovi u kinu SC; Pistol+Jack i Jay Foreman - dvije 1-jednosatne kabaret predstave; Spam and Beans - pub quiz; Charlie Henry – kazalište sjenki The Owl and The Pussy Cat, s radionicom; Sara Stanic – Antigona, s DJ-icom; Tri prašcica u odvojenim izvedbama 4 glumca; tri interaktivne instalacije Midnight Men (kompjuterska igrica projicirana na zid), soba Kad ti je zadnji put netko rekao da si lijep/a? , mracan labirint o stvarima koje gubimo u mraku; Dialogue-o-mat - dijalozi koji se pokrecu na zahtjev publike; skrivene predstave; monolozi 1-na-1; igra potrage za blagom; Poetry Corner - recitiranje stotinu epskih pjesama zaredom i Shakespeareova poezija... Sve ovo, i tko zna što sve još!

Subota na nedjelju, 20. 11./21. 11., 00:00 – 03:00

TRISTAN BATES THEATRE - THE GUERILLA DANCE PROJECT