PROGRAM 2011.

Preuzmi program u pdf-u.

1927: Animals and Children Took to the Streets

Osmislili i izvode 1927
Autorica, redateljica & izvođačica Suzanne Andrade
Filmska animacija & dizajn Paul Barritt
Kostimografkinja & izvođačica Esme Appleton
Skladateljica & izvođačica Lillian Henley

Mlada, no višestruko nagrađivana londonska skupina 1927 nakon premijerne sezone u Operi u Sydneyju s predstavom Animals and Children Took To The Streets u sklopu svjetske turneje dolazi u Zagreb, nakon čega ih čeka sezona u National Theatre u Londonu. Njihova je predstava uvrnuta, multimedijalna satiru koja kombinira glumu, pripovijedanje i glazbu uživo, s filmovima i animacijom kako bi ispričala enigmatičnu, ali svima jako dobro poznatu, priču o sumnjivim likovima koji nastanjuju distopijsku paranoičnu metropolu. Opisivana kao spoj djela Aleksandera Rodchenka, Tima Burtona, Charlesa Dickensa, Fritza Langa i velikana nijemog filma s početka 20. stoljeća i stripa iz 21., Animals and Children... je čarobna i vizualno prelijepa crnohumorna, subverzivna parabola o uspinjanju i spuštanju društvenim ljestvama, sve bogatijim bogatima i sve siromašnijim siromašnima, i revoluciji i njenom gušenju.

Trust no one, not even your shadow!

1927's black humoured tale of The Animals and Children Took to the Streets is a truly unforgettable production and deserves acclaim of its own. -- *****, Time Out Sydney, This is an entrancing show. Don't miss it. -- ****, Sydney Morning Herald

15. 11. 2011. – Velika Dvorana Teatra &td – 20.00 sati – trajanje: 75 minuta
16. 11. 2011. – Velika Dvorana Teatra &td – 20.00 sati – trajanje: 75 minuta


PLAYlista


1. On i ona: tekst Ivana Gudelj, režija Iva Srnec, izvode Antonio Franić i Ines Cokarić (Haustor: Samo na čas)
2. Melankolija: tekst Diana Meheik, režija Frana Marija Vranković, izvode Antonio Franić i Ivana Krizmanić (Azra: Melankolija)
3. Ono Vani: tekst Marinko Koščec, režija Morana Foretić, izvode Mia Biondić i Marko Cindrić (EKV: Par godina za nas)
4. Histerika: tekst Irena Čurik, režija Ivana Čoh, izvodi Ivana Krizmanić (Zabranjeno pušenje: Dan Republike)
5. Parobrod: tekst Lana Brčić, režija Renata Carola Gatica, izvode Ines Cokarić, Vladimir Tintor, Antonio Franić, Marko Cindrić (Haustor: Šejn)
6. Otac i sin: tekst Jordan Cvetanović, režija Iva Srnec, izvode Vladimir Tintor i Miran Kurspahić (Idoli: Retko te viđam sa devojkama)
7. Samo na čas: tekst Beatrica Kurbel, režija Ivana Čoh, izvode Csilla Barath Bastaić i Marko Cindrić (Haustor: Samo na čas)
8. Ona hoda sama kroz grad: tekst Ivor Martinić, režija Irena Čurik, izvodi Romina Vitasović (EKV: Aut)

Glazbu uživo izvode Ana Bogdan, Goran Malić, Ivan Glasnović, Lana Brčić

Režija omnibusa Morana Foretić
Projekt osmislio Marko Cindrić
Originalni koncept Derek Bond
Dizajn svjetla Marino Frankola i Vesna Kolarec
Zvuk Dražen Gavrilović
Producentica Vedrana Reberšak

Omnibus od osam kratkih drama inspiranih pjesmama novog vala PLAYlista, u kojem su glazbeni hitovi Haustora, Azre, Zabranjenog pušenja, Idola i EKV-a prvi put dobili i svoje kazališno utjelovljenje, nastao je kao spoj tekstova mladih neafirmiranih pisaca pristiglih putem natječaja koji je Nu:Write objavio krajem 2010., kao i onih naručenih od već etabliranih pisaca. Svima je zadatak bio izabrati svoju omiljenu pjesmu iz perioda novog vala i napisati kratku dramu inspiriranu njome, trajanjem ne dulju od same pjesme. Uprizorenja njihovih drama nastala su intenzivnim radom u svega pet dana u ožujku ove godine, te se sada u još boljoj verziji vraćaju u Teatar &TD.

16. 11. – Polukružna dvorana Teatra &TD – PLAYlista – 21.30 – trajanje: 60 minuta
17. 11. – Polukružna dvorana Teatra &TD – PLAYlista – 21.30 – trajanje: 60 minuta


Izvedbe PLAYliste pratit će izložba fotografija beogradske fotografkinje i književnice Zorice Bajin Đukanović koje prikazuju protagoniste novog vala s prostora bivše Jugoslavije.


Doctor Brown: Becaves

Doctor Brown (pravim imenom Philip Burgers) nakon turneje preko Hong Konga, Australije, Dubaija i Edinburgh Fringe Festivala stiže u Hrvatsku s jednosatnom klaunovskom stand-up predstavom Becaves. Ovaj umjetnik pantomime i tjelesne komedije nadrealnog i apsurdnog, 2010. proglašen najboljom novom kazališnom nadom u izboru britanskog Sunday Timesa i nominiran za nagradu Malcom Hardee 2010. i 2011. za originalnu komediju, dvije je godine "klauniranje" učio kod francuskog clown mastera Philippe Gauliera. Bizarno, genijalno, provokativno, bezobrazno, odvratno, suludo, neuračunljivo, groteskno, histerično, smiješno... samo su neki od pridjeva kojima kritičari opisuju njegov "anti-komični" nastup koji vas tjera da zaboravite sve što ste mislili o vlastitom smislu za humor i odbacite svoje dosadašnje stavove o stand-up komediji – a pogotovo seksualnosti. Upozoravaju da predstavu gledate na vlastitu odgovornost te da nije za one slabijeg srca i osjetljivog želuca, no - svi se slažu – sa showom Becaves Doctor Brown definitivno opravdava svoj rastući kultni status.

17. 11. 2011. – MM Centar – 20.00 sati – trajanje: 60 minuta
18. 11. 2011. – MM Centar – 20.00 sati – trajanje: 60 minutaBox of Tricks Theatre+Nu:Write: Tales of Two Cities

Shove : tekst Kenneth Emson, režija Adam Quayle/Hanna Tyrell-Pinder, izvodi Ross Armstrong
Struck by Love/Train: tekst Evan Placey, režija Adam Quayle/Hanna Tyrell-Pinder, izvodi Natasha James
David: tekst Daniel Kanaber, režija Adam Quayle/Hanna Tyrell-Pinder, izvodi Adam Best
Zagreb, Mon Amour: tekst Srđan Sandić, režija Franka Perković, izvodi Petar Cvirn
The One Who Waits: tekst Olja Lozica režija Franka Perković, izvodi Lada Bonacci
To Fuck Because We Want To: tekst Vedrana Klepica, režija Franka Perković, izvodi Ivana Krizmanić

Producentica Anita Bastašić

Nazivani novom generacijom nove drame, Box of Tricks su trupa čiji je cilj razvijanje, poticanje i promicanje novog naraštaja dramskih pisaca. Privlače ih drame koje su neposredne i relevantne: priče koje moraju biti ispričane, glasovi koje treba čuti. Prava ljubav je strpljiva (True Love Waits) predstava je s kojom su gostovali na prošlom izdanju festivala, a ove godine u suradnji s Nu:Writeom postavljaju komad Tales of Two Cities (Priče o dva grada), nadnacionalnu kazališnu avanturu u šest dijelova. Ova "novo-oformljena" anglo-hrvatska trupa predstavit će šest 15-minutnih monologa inspiriranih zemljopisom: tri drame o Londonu na engleskom, i tri o Zagrebu na hrvatskom jeziku. Odajući počast ovim slavnim glavnim gradovima, stvorit će kazalište bez granica kroz dvojezičnu suradnju koja nadilazi kulture i ujedinjuje najbolje od oba svijeta.

18. 11. 2011. – Polukružna dvorana Teatra &td – 21.15 – trajanje: 90 min
19. 11. 2011. – Polukružna dvorana Teatra &td – 17.00 i 21.15 – trajanje: 90 min


Tristan Bates Theatre: Midnight Matinee


Kazalište Tristan Bates trn je u oku West Enda. Ovaj višestruko nagrađivani studio proizveo je kritički hvaljene predstave poput Crush (nagrada Fringe First 2009.), I Found My Horn, Lilly Through The Dark, Ed Rapley, Motherland, And Then You Die!, Louder Than Words, Ignition i Midnight Matinee ("Ponoćna matineja"). S Midnight Matinee napravili su turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući i rasprodane predstave na Edinburgh Fringe Festivalu 2010., te prošle godine gostovali na Nu:Write Theatre Festivalu. Brojni izvođači – glumci, muzičari, plesači i, općenito, izazivači nereda, okupirat će sve prostore SC-a 19. studenog, čime Nu:Write sudjeluje u paneuropskom događanju Noć kazališta. Bit će tu i DJ i šank koji radi do jutra u Café baru Teatra &td, kao i skrivena iznenađenja i neplanirane avanture. Zato, popijte koje piće i očekujte neočekivano! Od očekivanog, tu su:

19. 11. 2011. – MM Centar, Velika dvorana Teatra &TD, SEK, Polukružna dvorana Teatra &TD, Café bar – od 00.00 do 3.30 ujutro

PROGRAM 2010.