IZVOĐAČI 2012.

Fishamble: The New Play Company je međunarodno proslavljeno, višestruko nagrađivano kazalište posvećeno produkciji nove drame. Novije predstave igrane na turnejama po Irskoj i međunarodno uključuju komade Tiny Plays for Ireland (25 autora), The Pride of Parnell Street Sebastiana Barryja, i Forgotten, također Pata Kinevanea. 'Fishamble, a theatre company known for its uptake of novel and challenging work...' Irish Theatre Magazine Fishamble: The New Play Company financira Arts Council i Dublin City Council. Njihove međunarodne turneje podržava organizacija Culture Ireland.

www.fishamble.com


Babilonia Teatri je višestruko nagrađivana talijanska trupa iz Oppeana kraj Verone bavi se, kroz dosadašnje predstave poput Panopticon Frankestein, Underwork, Pop Star, Pornobboy, The Best Of, The End, autorskim, političkim kazalištem koje tematizira stvarnost. Njihove su produkcije kazališni "blobovi", kristalizirane plejliste, ogledala. Inoviraju scenu testirajući izdržljivost jezika i prokazujući predrasude, licemjerje, medijske poruke, nesnošljivost, fanatizam,ukratko, najneugodnije i najsramotnije pojave i stanja današnjeg (talijanskog) društva, ispisujući pritom nove vizualne i jezične kodove i na zaboravljajući povećalo i ironiju usmjeriti i prema sebi.

U sklopu festivala, Babilonia će održati praktičnu radionicu na temu stvaranja autorskog kazališta koje se tematizira društvo koje ga okružuje.

www.babiloniateatri.it


Luke Barnes je mladi britanski pisac, redatelj i glumac. Radi u kazalištu, na TV-u, filmu i radiju. Diplomirao je 2009. na akademiji Oxford School of Drama. Na ovogodišnjem Edinburgh Fringe Festivalu igrale su mu dvije drame, Bottleneck i Chapel Street. Bottleneck će mu 2013. igrati u Soho Theatru u Londonu, a ove je godine na nagradama Off West End Awards bio nominiran za dramatičara koji najviše obećava - Most Promising Playwright. Trenutno radi kao pisac ("Leverhulme Playwright on Attachment") pri Liverpool Everyman Playhouse Theatres. Osnivač je kazališne trupe SCRAWL. Kao glumac koristi ime Luke McEwan. U popularnoj seriji Game of Thrones ("Igra prijestolja") igrao je ulogu Rasta, a vidjet ćemo ga i u seriji Skins ("Nabrijani")."Luke Barnes captures the voice of Britain's youth with wit and compassion. He emerges from this year's Fringe as a red-hot writing talent to watch." - Independent


Morana Foretić rođena je 1978. u Zagrebu, gdje je i završila kazališnu režiju i radiofoniju na ADU. Prvu predstavu, prema tekstu Tanje Radović, Timesharing 2.0, režirala je u NP Zenica, nakon čega je uslijedile predstave Prizori iz bračnog života, NP Tuzla, te višegodišnja suradnja s Teatrom Gaudeamus u KC Pešćenica. 2004. u zadarskom kazalištu lutaka režira Ljubav u gradu noći po Cortu, nakon čega se odlučuje onamo i preseliti. U tom razdoblju počinje se intenzivije baviti pisanjem scenarija (Ponos Ratkajevih; Dome, slatki dome) i ostvaruje uspješnu suradnju sa zadarskim nezavisnim kazalištem Teatro VeRRdi. 2011. započinje suradnju s Nu:Write festivalom režijom omnibusa Playlista, koja traje još i danas.


Asim Ugljen zagrebački je glumac s diplomom zagrebačke ADU. Na TV smo ga gledali u serijama Dome slatki dome i Mamutica, na filmu u omnibusu Zagrebačke priče (Recikliranje), 7sex7 te kratkometražnom Prva dama Dubrave, a uloge u kazalištu ostvario je u Fortinbras se napio Janusza Glowackog u režiji Vjerana Zuppe u Kazalištu Kerempuh, te Kako je Dunda spasila domovinu Slobodana Šnajdera u režiji Snježane Banović u INK Pula.


Karlo Mrkša je mladi karlovački glumac i student glume pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Glumio je u filmovima Dostava, Vikend te TV seriji Larin izbor.


Marko Manojlović pripada mlađoj generaciji beogradskih redatelja. Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu završio je u klasi profesora Slavenka Saletovića. Debitirao je 2001. godine kao asistent redatelju Darijanu Mihajloviću na predstavi Dantonova smrt, nakon čega je asistirao Rahimu Burhanu, Jagošu Markoviću, Gorčinu Stojanoviću, Jovanu Ćirilovu. Predstavu Smrt, po tekstu Woodyja Allena, režirao 2005. godine, na sceni Studio Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Uslijedila je predstava Klopka u Narodnom pozorištu u Somboru, Tri Praseta u pozorištu Boško Buha, Pokondirena Tikva u Narodnom pozorištu u Kikindi i Beogradskom dramskom pozorištu, Bez maske u Ateljeu 212, U Edenu na istoku na Belefu 2007., Noć ubica u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Eling u Beogradskom dramskom pozorištu, Nebeski odred u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Sviraj to ponovo, Sem po tekstu Woodyja Allena, Lažljivci u Gradskom pozorištu Podgorica. Lepet mojih plućnih krila autora Uglješe Šajtinca, koju je Manojlović postavio na sceni Somborskog pozorišta, uvrštena je u Selekciju nacionalne drame i pozorišta. Dobitnik je godišnje nagrade Malog pozorišta "Duško Radović" za 2011. godinu.


Milutin Milošević beogradski je glumac s diplomom Fakulteta dramskih umetnosti, klasa Gordane Marić. Igrao je u filmovima Sv. Đorđe ubija aždahu, Beogradski fantom, Chernobyl Diaries, Über Life, u TV seriji Žene s dedinja, te kazališnoj predstavi Adio Kauboju Olje Savičević Ivančević u režiji Ivice Buljana.


Tamara Krcunović mlada je beogradska glumica s diplomom Fakulteta dramskih umetnosti, klasa Gordane Marić. Tijekom studija bila je stipendista Malog pozorišta “Duško Radović”, a nakon diplome usavršavala se u Parizu na Nacionalnom konzervatoriju. Igrala je u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta Red vožnje Andreasa Sama i Razvaljivanje, te Svici u Ateljeu 212. Na filmu je uloge ostvarila u naslovima Žućko – Priča o Radivoju Koraću, Coriolanus i The Raven, a poznata je i po ulogama u serijalima Nepobedivo srce, Ljubav i mržnja, te francuskom Sur le Fil.


John Hinton je umjetnički direktor trupe Theatre of the Preposterous i svestrani umjetnik s međunarodnim kazališnim iskustvom. Diplomirao je fizički teatar na Školi Jacques Lecoq (École internationale de théâtre Jacques Lecoq) u Parizu. Glavni je kantautor lokalnog engleskog benda Spalien Acecraft.

John Hinton već je gostovao na prvom izdanju Nu:Write Theatre Festivala 2010. s kazalištem Tangram Theatre i predstavom "The Origin of Species by means of Natural Selection or the Survival of (R)Evolutionary Theories in the face of Scientific and Ecclesiastical Objections: being a Musical Comedy about Charles Darwin (1809-1882)" , koja je imala i poprilično uspješnu međunarodnu turneju. Na Adelaide Fringe Festivalu ranije ove godine nomirana je za nagrade 'Best Production' i 'Best Theatre Performer'. Ove će godine, osim što će izvesti predstavu Ragnarok, voditi i praktičku radionicu naslova "Fizički teatar: osmišljavanje, improvizacija i rad u ansamblu."

www.twitter.com/Johnny_acecraft

www.whoisjohnhinton.com

www.theatreofthepreposterous.co.uk


IZVOĐAČI 2011.

IZVOĐAČI 2010.