dotthatspot
Under the spotlight
08. 12. 2011. dotthatspot.com
This was supposed to be another behind the scene interview; but somehow became a first of hopefully many to come named under the spotlight.


queer
"Puno je važnije igrati se u životu, nego na sceni"
19. 11. 2011. www.queer.hr
Nu:Write festival - Intervju: Dr. Brown (Philip Burgers)ravnododna
1927 – mala trupa iz Velike Britanije opčinjena ruskim konstruktivizmom
17. 11. 2011. www.ravnododna.com
Predstava 'Animals and Childer Took to the Streets' britanske kazališne trupe naziva 1927 gostovala je uzastopno dvije večeri u Teatru ITD u sklopu Nu: Write Theatre Festivala koji se bavi novim dramskim sadržajima.


queer
Burtonovska estetika, steampunk i all-women postav
16. 11. 2011. www.queer.hr
Zamislite kazalište u kojemu scenografija na pozornici nije fiksna, ne nalaže vam da zamišljate kako bi okruženje u kojem se nalaze glumci uistinu izgledalo, nego se pozadina kreće dok se kreću i likovi na sceni, i pružaju im interaktivno okruženje.

index
Glasnim ovacijama ispraćena prva izvedba na Nu:write Theatre Festivalu
16. 11. 2011. www.index.hr
Izvedbom predstave The Animals and Children Took to the Streets kazališne družine 1927 službeno je započeo drugi Nu:Write Theatre Festival.


tportal
Kvartovske bande na početku Nu:write Theatre Festivala
16. 11. 2011. www.tportal.hr
Predstavom 'The Animals and Children Took to the Streets' kazališne kompanije 1927 službeno je započeo drugi Nu:Write Theatre Festival


ravnododna
U studenom starta Nu:Write Theatre Festival Zagreb
03. 11. 2011. www.ravnododna.com
Drugi po redu Nu:Write Theatre Festival održat će se od 15. do 19. studenog 2011. u Zagrebu u prostorima Studentskog centra i Teatra &TD, u organizaciji udruge Festival novog kazališta Zagreb s Kulturom promjene SC-a kao suorganizatorom.

tportal
Nu:Write donosi nam londonske hitove
31. 10. 2011. www.tportal.hr
Drugi po redu Nu:Write Theatre Festival održat će se od 15. do 19. studenog 2011. u Zagrebu u prostorima Studentskog centra i Teatra &TD, u organizaciji udruge Festival novog kazališta Zagreb s Kulturom promjene SC-a kao suorganizatorom

e-novine
Nu:Write Theatre Festival
30. 10. 2011. www.e-novine.com
U Zagrebu se od 15. do 19. studenog 2011. održava drugi po redu Nu:Write Theatre Festival na kojem će se predstaviti kazališne trupe iz Velike Britanije i Hrvatske


javno
Spektakularan kraj Nu:Write Theatre Festivala
20. 11. 2010. www.javno.hr
Više od 15 istovremenih izvedbi zaposjest će svaki kutak zagrebačkog Studentskog Centra i Teatra &TD, a u tri ujutro spektakularnim puštanjem stotinjak lampiona u nebo službeno će završiti festival.


objektiv
Porterova drama nadmašila sva očekivanja
17. 11. 2010. www.objektivhr.com
Na otvorenju prvog Nu:Write Theatre Festivala u prostorijama zagrebačkog Teatra &TD mala je grupica, od svega dvjestotinjak ljudi, bila počašćena prisustvovati svjetskoj premijeri drame "Krasti slatkiše i udarati ljude" (Stealing Sweets and Punching People) višestruko nagrađivanog dramatičara, libretista i TV pisca Phila Portera...

zagrebancija
Sinoć započeo prvi Nu:Write Theatre festival
17. 11. 2010. www.zagrebancija.com
Svjetskom premijerom predstave 'Stealing Sweets and Punching People' (Krasti slatkiše i udarati ljude) sinoć je službeno započeo prvi Nu:Write Theatre Festival.


liderpress
Počinje Nu:Write Theatre Festival
16. 11. 2010. www.liderpress.hr
U prostorima zagrebačkog Teatra &TD i Studentskog centra danas počinje prvo izdanje međunarodnog Nu:Write Theatre Festivala - festivala suvremene drame, fizičkog teatra i modernog lutkarstva.


radio 101
Britanska nova drama u Zagrebu
16. 11. 2010. www.radio101.hrplan b
Vodimo vas na NU:WRITE theatre festival
15. 11. 2010. planb.tportal.hr
Nova drama je među nama! Još nas svega par dana dijeli od prvog jubilarnog Nu:Write Theatre Festivala...


vecernji
Recesija i Lady Gaga čine okružje u kojem nastaju domaći festivali
12. 11. 2010. www.vecernji.hr
Uprizorena autoironična najava prvog festivala britanske drame u zagrebačkom SC-u


tportal
Predstave iz pubova stižu u Teatar &TD
12. 11. 2010. www.tportal.hr
Novi kazališni festival Nu:Write Theatre Festival Zagreb koji će se ove godine održati prvi puta u goste dovodi šest kazališnih trupa koje će domaćoj publici predstaviti suvremene britanske kazališne trendove


net
Događaj koji će 'prodrmati' učmalu zagrebačku scenu
11. 11. 2010. danas.net.hr
Nu:Write Theatre Festival, festival nove drame, održat će se od 16. do 20. studenog u prostorima SC-a i Teatra &TD, te ugostiti sam vrh trenutne britanske Off-West End i fringe produkcije.


objektiv
Nu:Write Theatre Festival u Zagrebu. Vrijeme je za malo kulture!
11. 11. 2010. objektivhr.com
Svjetla su se ugasila u dvorani zagrebačkog Teatra &TD, žamor je utihnuo, a glumac Marko Cindrić uz gitarista je istupio pred okupljene. Skakao je, pjevao, pričao na izmišljeni mobitel, te se svađao s izmišljenim likovima, satirično opisujući manjak interesa za kulturu u Hrvata...

komentar
Nu:Write Theatre Festival u Zagrebu
11. 11. 2010. komentar.hr
Posve neobična novinska konferencija koja prati novi festival suvremene drame, fizičkog teatra i modernog lutkarstva pod imenom Nu:Write Theatre Festival predstavljena je u u dvorani zagrebačkog Teatra &TD.


urban cult
Londonski Off-West End i fringe kazalište na Nu:Write Theatre Festivalu
11. 11. 2010. www.urbancult.hrseebiz
Nu:Write Festival: 20 predstava u pet festivalskih dana
09. 11. 2010. www.seebiz.eu
SEEbiz.eu - Teatar - ZAGREB - Nu:Write je novo ime na domaćoj kazališnoj festivalskoj sceni. Odrednicu festivala čine suvremena drama, fizički teatar i moderno lutkarstvo, a prvo izdanje u znaku je popularnih mladih kazališnih trupa koje predstavljaju...

nacional
'U Zagreb sam donio dašak britanskog avangardnog teatra'
02. 11. 2010. www.nacional.hr
Marko Cindrić, 26-godišnji zagrebački glumac koji je diplomirao glumu na Oxfordu, osnivač je Nu: Write Theatre Festivala na kojem će u Zagrebu predstaviti najnovije trendove u modernom britanskom teatru.

akreditacija
AKREDITIRANJE ZA PREDSTAVNIKE MEDIJA
02. 11. 2010.
Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na prvi medunarodni festival nove drame Nu:Write Theatre Festival koji ce se održavati od 16. do 20. studenog 2010. u prostorima Studentskog Centra te Teatra &TD u Zagrebu. Više.

hrt
HRT: Uspješan Nu:Write After Summer Party
18. 09. 2010. www.hrt.hr
Ako ste propustili Nu:Write Summer Party, na kojem je u srpnju predstavljen nadolazeći međunarodni festival nove drame Nu:Write Theatre Festival, sada ste imali prigodu za popravni ...


aftersummer
Tulum Festivala novog kazališta: Dođite na zabavu u dva čina!
17. 09. 2010. www.index.hr
POVODOM nadolazećeg međunarodnog festivala nove drame Nu:Write Theatre Festival u petak će se u Velikoj dvorani kazališta &TD održati Nu:Write After Summer Party na kojem će nastupiti fado sastav As Bruxas Fatais i flamenco grupa Flamor te Dj-i Mario Kovač i Marmat.

jutarnji
Oni će raditi drame koje nikad niste mogli vidjeti
16. 07. 2010. www.jutarnji.hr
'Počinjemo s Britancima, dolazi 10 kazališnih trupa, 60 glumaca, dva DJ-a. Napravit ćemo festival na koji će Zagreb biti ponosan'


inmagazin
Marko Cindrić organizirao prikupljanje novca za festival nove drame - In Magazin
15. 07. 2010. inmagazin.novatv.hr
Ljetna događanja preselila su se na more. No domaće zvijezde ipak se još može uhvatiti na pokojem događanju organiziranom na kontinentu. Jedna od takvih prilika bilo je jučerašnje prikupljanje novca za festival nove drame.

sc
Nu:Write Festival na jesen u SC-u!
15. 07. 2010. www.sczg.hrhrt
HRT: Krema nove drame u Zagrebu
07. 07. 2010. www.hrt.hr
Zagreb ove godine dobiva novu kazališnu poslasticu - Nu:Write Theatre Festival
DNEVNIK.HR

T-PORTAL.HR

INZG.NET

INDEX.HR

METRO-PORTAL.HR

TEATAR.HR